MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
DOMOWA KRÓWKA...
fot. Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress

Sposób na słodycze w PRL-u. Pamiętacie te desery z dzieciństwa? Nie tylko kogel-mogel. Sprawdźcie TOP 10 kultowych przepisów

Sposób na słodycze w PRL-u. TOP 10 kultowych przepisów

DOMOWA KRÓWKA

Składniki:
2 szklanki mleka
2 szklanki cukru
100 g masła
15 g cukru waniliowego

Wykonanie:
Do niewielkiego garnka wrzucić margarynę lub masło, następnie wlewać mleko, wsypać oba cukry i mieszać aż do momentu, kiedy masa będzie miała brązowy kolor (do godziny).

Gotową masę na krówki wylać na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu. Następnie całość ostudzić i włożyć do lodówki do schłodzenia.
Krówki pokroić w kostkę.

Źródło: mojegotowanie.pl

Zobacz również

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz