MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Emocje do ostatniego gwizdka: Kto utrzyma się w Ekstraklasie?

NOWE
Emocje do ostatniego gwizdka: Kto utrzyma się w Ekstraklasie?

Aż 73% seniorów żyje samotnie. Możesz to zmienić, jeśli chcesz

NOWE
Aż 73% seniorów żyje samotnie. Możesz to zmienić, jeśli chcesz

Polecamy

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Markowy i tani ciuch z internetu! Biznes 34-latki z Pomorza skasowała policja z Pucka

Markowy i tani ciuch z internetu! Biznes 34-latki z Pomorza skasowała policja z Pucka

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!